Funktionalitet & anvendelse

En ven har været i praktik på bosteder, plejecentre og i private hjem. Her har en Ven vist sig at være en god pædagogisk hjælp og har med sin tilstedeværelse bidraget med tryghed og støtte til bla. børn med angst, søvnløshed og uro, borgere med Downs, demens, hjerneskade og Aspergers, men også vist sig egnet ved palliative opgaver. medvirke til at øge den menneskelige trivsel, og skabe velvære og livskvalitet.

En ven er en blød ledsager i stof, der øger tryghed og trivsel hos sårbare børn og voksne. Sårbare personer har brug for støtte i mange situationer, og her kan en Ven støtte dem og være lige netop det, den enkelte borger har brug for – inden for det følelsesmæssige område.

 

Bruger

Samtalepartner Ro i sovesituationer Timeout Krammebamse Tryghed Sansestimulerende.

 

Plejepersonale

Indgår i mange aktiviteter Bidrager naturligt til helheden. Kræver ingen oplæring Let at inddrage i hverdagen Vaskes i maskinen

 

Pårørende

 

Neutralt udtryk Blender ind i hjemmet Allergivenlig Henvender sig til flere aldersgrupper Samtale og dialog


En ven er håndlavet og  bevæger sig imellem industrielt design og kunsthåndværk. Et håndlavet produkt, der i sårbare borgeres hverdag vækker genklang i erindringen om det at være menneske. Den omsorg der lægges i skabelsen af en ven bæres videre til den sårbare borger og giver healing. Det er et bevidst valg at en Ven ikke har øjne eller mund. En ven er omsorg og ved at være ansigtsløse matcher de på en måde ind i alle de følelser den sårbare har  og kan på den måde bruges i alle følelsesmæssige situationer. En ven kan reelt set dét ’at være’. Det er ikke et gængs velfærdsteknologisk produkt eller hjælpemiddel med lys, lyd eller noget helt tredje. En ven kan det, man vil have den til og bidrager på den måde til helheden. På institutioner, plejecentre og i private hjem giver en ven mulighed for samtaler og sociale relationer, imellem den sårbare, pårørende, en ven og plejepersonale.

En ven kan føre til samtale og dialog mellem borgere, plejepersonale og pårørende.  På bosteder og plejecentre har borgere glæde af en ven der sidder i sofaen. Der bliver holdt i hånd, sunget og fortalt historier. En ven kan indgå i mange aktiviteter og bidrager på den måde naturligt til helheden. En ven medvirker til at øge den menneskelige trivsel, og skabe velvære og livskvalitet.